Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ’15

Πρωτότυπες δράσεις από τον Δήμο με την συμμετοχή του σχολείου μας

για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015

Οι εκδηλώσεις του δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015, έχουν ως τίτλο «επιλέγω -αλλάζω -συνδυάζω» (choose -change -combine). Συγκεκριμένα, υλοποιείται ο στόχος για τον συνδυασμό των μέσων μαζικής μεταφοράς, με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό και πραγματοποιούνται το διάστημα 16 – 22 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ ακολουθούν οι δράσεις της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

Πρωτότυπες δράσεις και εκδηλώσεις διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2015 (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) με τη συμμετοχή και την ευαισθητοποίηση μαθητών, αφού όλα ξεκινούν από την Παιδεία. Πρωταγωνιστές είναι οι πεζοί, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δυναμικό «παρών» θα δώσει και το λεωφορείο χωρίς οδηγό ένα από τα πρωτοποριακά προτζεκτ του Δήμου.

Τα Τρίκαλα έχουν άλλωστε μακρά παράδοση στη μετακίνηση με ποδήλατο ή με τα πόδια γι’ αυτό ο Δήμος σκοπεύει να αξιοποιήσει και να προωθήσει τόσο τους παραπάνω όσο και άλλους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Πρώτη πόλη στην Ευρώπη τα Τρίκαλα

Η πόλη των Τρικάλων είναι πρώτη από τις πέντε ευρωπαϊκές περιοχές, στις οποίες θα δοκιμαστούν πιλοτικά (έξι μήνες) τα αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό, θα λειτουργούν με αισθητήρες, στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2.

Οι πρώτοι μαθητές της πόλης και στο πανελλήνιο που είδαν και ενημερώθηκαν από κοντά για το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό ήταν οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης του σχολείου μας  συνοδεία με τον δάσκαλο της τάξης κ. Νίκο Γκαντζιό και τον γυμναστή κ. Λαρίση Δημήτρη …θα ακολουθήσουν σύντομα  και οι υπόλοιπες τάξεις στα πλαίσια των προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής και όχι μόνο …..εν αναμονή της όμορφης βόλτας με την νέα τεχνολογία στην όμορφη πόλη των Τρικάλων …!!!

Φωτοβολταϊκό δέντρο στα Τρίκαλα

για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ένα φωτοβολταϊκό «δέντρο» στην κεντρική πλατεία της πόλης, τοποθέτησε ο δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογική καινοτομία, υπέρ ατόμων με αναπηρία, αλλά και με λύσεις για τους πολίτες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Μια κατασκευή, δηλαδή, όπως αναφέρεται από τη δημοτική αρχή, που προσομοιάζει με δέντρο και στα «κλαδιά» του φέρει ως καρπούς, φωτοβολταϊκά πάνελ..!!!

Επίσης, από το δήμο Τρικκαίων τονίζεται πως πρόκειται μια κατασκευή με διπλό στόχο: Ο ένας, είναι η παραγόμενη ενέργεια να μεταφέρεται στα «κλαδιά» και να δίνεται φως μέσω των λαμπτήρων τύπου led που φέρει το δέντρο. Ο δεύτερος, είναι η χρήση της ενέργειας αυτής για τη φόρτιση κινητών και ηλεκτρικών αμαξιδίων που χρησιμοποιούν άτομα με αναπηρία. Και οι δύο αυτές εφαρμογές προσαρμόζονται σε παγκάκια που βρίσκονται σε προστατευμένο δάπεδο κάτω από το δέντρο και ταυτοχρόνως δίνουν την ευκαιρία στον κάθε πολίτη να ξεκουραστεί…!!!

Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή κατασκευή του τρικαλινού κ. Θανάση Ντιντή, τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, ακριβώς μπροστά από το άγαλμα του Στρατηγού Στέφανου Σαράφη)…!!!

Οι μικροί μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην εβδομάδα κινητικότητας του δήμου Τρικκαίων «επιλέγω -αλλάζω -συνδυάζω» (choose -change -combine). με δράσεις: ζωγραφική-παιχνίδι και γνωριμία με το φωτοβολταϊκό «δέντρο» με την συνοδεία των εκπαιδευτικών  Α1 κα. Παπαγιαννοπούλου Γιαννούλα, Α2 κα. Σκανδαλη Χρυσούλα και τον γυμναστή κ. Λαρίση Δημήτρη..!!!

[slideshow id=107][nggallery id=107]

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο